Source: http://www.phonearena.com/

21 Comments

  1. makin canggih teknologi makin bahaya kan.. kene sentiasa berhati2..

    ReplyDelete
  2. Tak guna smartphone...kiranya selamatlah ni, hehe
    Bagi saya telefon hanya untuk calling, sms, simpan nombor, sebagai jam dan reminder. Belum ada keperluan utk memiliki smartphone.

    ReplyDelete
  3. Alamak.. merbahaya ni.. thanks sharing Abe Kie.. :)

    ReplyDelete
  4. saya sama cam BM
    tak guna smartphone

    ReplyDelete
  5. yezza.. btol tu abe kie.. sangat setuju

    ReplyDelete
  6. Saya juga pengguna telefon biasa sahaja. Terima kasih atas peringatan ini.

    ReplyDelete
  7. sapa yang guna smartphone memang kena hati-hati coz function dia inter-related..jangan terkejut dah..he..he

    ReplyDelete
  8. blom pernah dengar ttg insurance smart phone :)

    ReplyDelete
  9. Actually sampai sekarang I don't quite understand tentang identity thef... I mean heard of it a lot of time, tapi masih x berapa nak faham...

    ReplyDelete
  10. memang kena berhati-hati... takut....

    ReplyDelete
  11. salam ziarah. saya pandai guna hp utk wasap wechat dan fb je :D

    ReplyDelete
  12. kenapa ngan naked smartphone? apa isunya?

    ReplyDelete
  13. thx for sharing abe kie...bukan phone je smart...kita pun kena jadi smart

    ReplyDelete
  14. Terima kasih berkongsi maklumat abe kie

    ReplyDelete
  15. singgah sini...:)...thanks for sharing

    ReplyDelete
  16. assalam smartphone bijak canggih penggunanya juga perlu bijak menggunakannya kan...kalau xbijak guna jer hp biasa cam sy heh..heh..

    ReplyDelete
  17. Saya baru tahu bila baca entri Abe Kie ni. Terima kasih atas perkongsian pintar ini :)

    ReplyDelete
  18. Setuju!!!! kena hati2 jgak.. nice sharing...

    ReplyDelete
  19. Assalam,

    salam pagi jumaat...

    peringatan yang sangat baik, berhati2 dengan sebarang aplikasi yang merbahaya dalam smartfon anda..

    ReplyDelete
  20. Tq share Abie..smakin canggih..semakin berbahaya kn.huhu..kna hati2 ni

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.