Assalamualaikum. Bertemu lagi di entri terkini blog Abe Kie. Pada kali ini Abe Kie nak bagi tutorial mudah cara-cara hendak meletakkan butang follower di sidebar. Sebagaimana kita maklum sejak akhir-akhir ini kita sukar nak follow blog org lain kerana masalah butang follower ni. Jadi sekarang Abe Kie nak bagi alternatif agar memudahkan org nak follow blog kita. 

Dulu2 abe kie x gemar kpd blogskin yg letakkan butang follower macam foto kat atas tu kerana abe kie x tahu sama ada abe kie sudah berjaya follow blog mrka atau tidak. Ini kerana avatar abe kie x terpamer di sidebar blog mrka. Tapi skrg baru abe kie sedar akan kegunaan butang tersebut.  

OKlah, kalau nak letak butang "Join this site" macam kat atas tu sila copy n paste kod HTML di bawah ke dlm sidebar kawan2. Tapi pastikan blog ID telah ditukar kpd yang kwn2 punya. Jangan guna yang abe kie punya itu i.e. blogID=8505379168878983145. Kemudian lihatlah hasilnya. Orait? Selamat mencuba. Kalau ada masalah silalah PM atau SMS Abe Kie. No HP ada kat bawah tu. hehehhehehehe..


7 Comments

  1. Satu cara yg memudahkan blogger lain utk kebaikan bersama.. T kasih atas perkongsian Abe Kie..

    ReplyDelete
  2. Sangat berguna buat mereka yg memerlukan.

    p/s" Saya dah xletak google follower ni. Hanya tinggal G+ jer.

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...abe kie,

    thanks sesangat atas tutorial nie.. membantu..

    mselim3

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.