Salam kepada semua rakan blogger. Kawan2 perasan tak kat navigation bar kat atas tu ada menu 'Contact Me'? Widget itu abe kie baru letak semalam bagi memudahkan kwn2 PM (private message) kat abe kie. Kdg2 ada perkara yg kwn2 rasa x selesa utk dituliskan di ruangan komen, jadi itulah kegunaan utama contact form tu. Mesej yg dihantar akan terus masuk ke inbox Yahoo abe kie. Jika kwn2 nak tinggalkan link atau jejak boleh je gunakan contact form tu. Sudah tentu abe kie akan follow back blog kwn2 baru. You follow me, I follow you back. Abe Kie x berkira dlm hal folo memolo ni. X mcm sebilangan kecil blogger tu yang perasan bagus.




Abe Kie memang x bubuh chat box sbb terlalu byk spam yg masuk kat situ. Yg iklankan produk ubat kuat pun ada. Jrg benar yg 'genuine comments'. Buat menyemak cbox je. Jadi harapan abe kie agar kwn2 akan gunakan contact form yg abe kie dah buat tu. Kalau ada yg nak hantar secret love msg dan no HP pun buleh gak!  Gatalnya org tua ni. hehehehhee.. Sekian. Terima kasih.

13 Comments

  1. Bagus juga cara begini ya. Selalunya blogger yang buat perniagaan online buat macam ni.

    ReplyDelete
  2. menarik jugak contact form nie..
    nampk kemas dan teratur,
    shark pn dh lama buang chatbox,
    bnyak spam yang masuk.

    ReplyDelete
  3. camne nak buat menu tab kat atas tu huhu

    ReplyDelete
  4. singgah blog ayah kie :)

    best gak cara nie....

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah . setakat ni chatbox saya x de semua benda tu ...

    ReplyDelete
  6. Perkongsian yg bermanfaat... mmg memudahkan.. :)

    ReplyDelete
  7. Betul tu, cara ini lebih selamat dan privacy...
    Isteri AK ada password buka email ke? Bahaya tuuuu...hehe

    ReplyDelete
  8. Good idea, tang secret love buat saya tergelak.

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.