Monday, 24 June 2019

Tips Jimat Membeli Tiket Flight AirAsia


Ada beberapa cara untuk anda beli tiket flight. Contohnya melalui perbankan internet seperti M2U / CIMBClicks / RHBNow atau melalui kad kredit MasterCard / VISA.

Kalau beli tiket flight AirAsia menggunakan perbankan internet seperti M2U dan CIMBClicks, anda akan dicaj RM4 setiap kali anda membayar menggunakan perbankan internet.

Kalau pembelian tiket flight AirAsia menggunakan kad credit MasterCard / VISA pula, anda akan dicaj RM16 per transaksi. Mahal giler. Sudahlah penat-penat buru tiket murah, lepas tu kena caj mahal untuk processing fees. Serupa beli harga biasa!

Sebenarnya ada cara untuk korang elak dikenakan processing fees AirAsia ni. Caranya dengan menggunakan kad BIGPay AirAsia. Dengan menggunakan AirAsia BIGPay ini, anda hanya perlu bayar harga tiket flight saja. Zero processing fees !

BIGPay AirAsia ni sejenis debit card. Korang perlu top up card ini dan boleh guna di mana-mana saja seluruh dunia! Janji ada logo MasterCard. Rate dia pun berbaloi tau. Dan yang paling best, setiap transaksi pembayaran, korang akan dapat BIG Points AirAsia!

1. Download apps BIGPay di Google Play / Apps store
2. Apply kad BIGPay melalui apps BIGPay (Free)
3. Top up RM20 untuk aktifkan kad tersebut.(RM20 ini anda akan dapat balik so total dalam akaun akan ada RM30)
4. Jangan lupa masukkan referal code 8ZWGOVRK3Q dan korang akan dapat  RM10 secara percuma!

Kad debit BIGPay anda akan dipos dlm masa 5 Hari bekerja atau kurang daripada tu selepas kad diaktifkan. Dan anda boleh gunakan kad tersebut untuk beli tiket AirAsia serta pelbagai lagi! Cepat dapatkan kad BIGPay ini! Jangan lupa masukkan referal code 8ZWGOVRK3Q tau! Anda akan dapat credit tambahan PERCUMA RM10 selepas pengaktifan.

My Referral Kod is 8ZWGOVRK3Q

Download apps BIGPay di Apps Store dan Google Play sekarang! Sementara FREE Seat Promo masih berlangsung. ✌🏻 Share jika bermanfaat. BIG Thanks in advance.

13 comments:

  1. Tq, Abam Kie..selalu guna kredit kad sbb boleh byr ansuran..

    ReplyDelete
  2. terima kasih share abam kie. in shaa Allah akan cuba :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih Cikgu perkongsian.

    ReplyDelete
  4. In syaa Allah boleh cuba.. lama dah tak naik flight

    ReplyDelete
  5. WAH BAGUS TU TAK MERUGIKAN

    ReplyDelete
  6. Boleh la Abam Kie melancong ke Sabah tiap kali cuti hehe

    ReplyDelete
  7. my husband guna ni..memang berbaloi...

    ReplyDelete
  8. kita pun pakai bigpay ni..hihihi..dari zaman bigprepaid mastercard dulu lagi...sangat berbaloi2

    ReplyDelete
  9. Nice sharing abam kie. Nanti kalau dah banyak travelling by flight boleh la pertimbangkan nak apply untuk bigpay ni

    ReplyDelete
  10. ntah bila la aida nak menempah tiket kapal terbang ni :)
    plan tu ada.
    tapi ntah bila, abamKie.

    ReplyDelete