Wednesday, 23 January 2019

7 Tabiat Harian Yang Buat Anda Pokai

Assalamualaikum. Pada hari ini Abam Kie ingin berkongsi 7 Tabiat Harian Yang Buat Anda Pokai. Sila tengok imej grafik di bawah agar ia menjadi pengajaran dan panduan kepada kita semua.







16 comments:

  1. good sharing. kadang2 kita tak perasan kan, sbb spend jer...

    ReplyDelete
  2. Gud sharing Abam Kie.. yang no.5 tu memang dah tu hikhik

    ReplyDelete
  3. Comelnya gambar2.. nice sharing :)

    http://www.imaginasiklasik.com

    ReplyDelete
  4. ALhamdulillah..semua masih dalam kawalan..hihi..

    ReplyDelete
  5. Bab yang paling gagal adalah nak mengawal nafsu makan. Kadang-kadang tak makan di restoran hipster dan mahal pun tetapi tetap la jua mahal makanannya huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. slow2 nak ubah ni.suka shopping jugak ni.tapi same time rabia ada menabung jugak.

    ReplyDelete
  7. sesekali boleh tapi kalau hari2 mmg pokai la jawabnya

    ReplyDelete
  8. Betul.Berpada-pada dan sederhana itu lebih baik..beringat selalu.

    ReplyDelete
  9. ringkas tetapi sukar dilaksanakan

    ReplyDelete
  10. Ouch! These are so on point! 😅😅😅 okay! I admit I'm a bit... No.1 but yeah.. I guess it's time to dial down the trips to Starbucks after work. Thanks for these lovely reminder 🤗

    ReplyDelete
  11. haaaa. nombor satu kena slalu doh. hahahhaa

    ReplyDelete
  12. Hi abamkie slm perkenalan.. Hahhha byk sgt yg terasa tu point no1 smpi ke sudah!

    ReplyDelete
  13. no 5 tu memangggggg.. langsung tak sedar, tgk2 akaun dah habis duit..hahaha

    ReplyDelete
  14. 2, 3, 4 - alhamdulillah tak terlibat :)
    1 - da berkurang. ketetapan blanje anak2 hanya sekali bila dpt gaji.
    5 - dah berjaya menahan diri! x klik pun dah.
    6 - getting better
    7 - menyimpan secara tetap dah. started thn lepas.

    supaya terus lah harapnya.

    ReplyDelete
  15. semoga dijauhkan dari 7 tebiat ni. hehe

    ReplyDelete