Banyaknya rezeki yg kita tak perasan selama ni. 

1. Bangun pagi masih hidup, rezeki. 

2. Gaji bulanan RM1500, rezeki. 

3. Bos tak berkira, rezeki. 

4. Anak-anak sihat, rezeki. 

5. Sarapan nasi lemak RM2, rezeki. 

6. Kereta Bezza habis bayar, rezeki. 

7. Parent selalu mendoakan, rezeki.

8. Mertua yang penyayang, rezeki. 

9. Adik-beradik tak gaduh, rezeki. 

10. Dapat tidur lena, rezeki, 

11. Mampu sewa rumah, rezeki. 

12. Kawan-kawan yang baik, rezeki. 

13. Tak kena saman, rezeki. 

14. Kereta tak rosak, rezeki. 

15. Senang dapat sale, rezeki.

16. Rasa tenang, pun rezeki. 

17. Pasangan setia, rezeki. 

18. Dapur masih berasap, rezeki. 

19. Suami belikan emas, rezeki. 

Eh! Anyway, kalau kita dikurniakan rezeki yg lebih, kongsikan rezeki dgn org lain. Dgn buat begitu, yakinlah rezeki kita akan semakin melimpah ruah.   

16 Comments

  1. hmm banyak yg tak sedar sbnrnya..yg dok sedar part bila kesusahan tu dtg, duit xde..bykkan bersyukurlah kita ni..

    ReplyDelete
  2. Omputih kata count your blessing <3

    ReplyDelete
  3. betul tu abe kie. bila buka mata bangun tidur tu semua rezeki depan mata kita. cuma bila nak berbagi rezeki tu susah nak buat. kena selalu istiqomah.

    ReplyDelete
  4. Moga kita semua dikurniakan rezeki berlipat ganda seluas lautan, sederas sungai yg mengalir dan selebat hujan yang turun ke bumi. Aamin

    ReplyDelete
  5. moga sama2 kita semua dimurahkan rezeki & always remember bersyukur...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah SWT

    ReplyDelete
  7. Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?

    ReplyDelete
  8. Bila rezeki melimpah ruah
    jangan lupa bayar zakat pendapatan dan bersedekah

    ReplyDelete
  9. Betul tu cikgu, kadang kita terlupa bangun tidur masih bernyawa tu rezeki paling utama kan. Mensyukuri semua yang Allah berikan.

    ReplyDelete
  10. Sentiasa ingatkan diri untuk sentiasa bersyukur...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..semua rezeki..:)

    ReplyDelete
  12. betul tu banyaknya rezeki kita kena syukurrrrrr

    ReplyDelete
  13. alhamdulilah senang melihat rejeki abam kie dan keluarga melimpah ruah ^^

    ReplyDelete
  14. Rezeki itu luas .. kene bersyukur dengan apa yang ada disekeliling kita .. Semoga rezeki tuan blog ini dimurahkan sentiasa amin :D

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah. Itulah perkara kecil patut disyukuri.

    ReplyDelete
  16. Rezeki hadir dlm pelbagai bentuk...bersyukur selalu..

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.