Assalamualaikum. Sekarang ini ada giveaway yang sedang berlangsung di blog Abam Kie iaitu SPM Fever Giveaway.Giveaway ini berlangsung sehingga 30 Nov 2017. Kebetulan pada hari ini ialah kertas terakhir yang diduduki oleh calon2 SPM di sekolah abam kie. Cuma abam kie rasa terkilan dan sedih sikit sebab GA kali ini kurang mendapat sambutan berbanding GA2 yang abam kie anjurkan sebelum ini. Biasanya kalau anjur GA dapatlah melebihi 54 penyertaan tapi utk GA terkini ini cuma berjaya mendapatkan 31 penyertaan setakat 20 Nov (Isnin).

Kenapa GA ini mendapat sambutan dingin daripada blogger2 di bumi Malaysia ini? Ada beberapa faktor kot? Meh abam kie analisa satu demi satu.

1. Ramai sangat penaja yang sudi menaja hadiah yg best2 kali ini. Jadi bila ramai penaja, maka banyaklah syarat yg perlu dipatuhi seperti kena like FB itu dan ini, kena follow blog n IG dan sebagainya. Mungkin mereka rasa malas n rumit nak buat benda2 alah tu.

2. Blog Abam Kie ini bukanlah blog retis jadi orang tak berapa layan pun jika abam kie buat GA dan segmen. Lainlah kalau blog sifu Hasrul Hassan atau Mialiana tu pasti berduyun2 org nak join. Jeles tau!

3. Orang tgh sibuk kot hujung tahun ni sebab anak-anak tengah ambik SPM atau mereka sendiri pun tgh study abis-abisan utk SPM tu.

4. Hadiah2 yang ditawarkan sebanyak 25 jenis tu mungkin tak cukup menggiurkan kot?

5. Rakan2 blogger malas nak mengingat kembali memori yang tak dapat dilupakan semasa mereka ambik SPM dulu. Iyolah kan, dah lama sangat tu ambik SPM..macam abam kie ni ambik SPM pada thn 1990. Pasti susah nak ingat kan?

Baiklah, abam kie tak nak mengeluh lagi. Jadi dengan sukacitanya abam kie ingin menjemput rakan2 blogger yg masih belum join GA ini agar berbuat demikian sebelum 30 Nov 2017 ini. Jangan kata abam tak royak (beritahu) pulak!

Sekian. Terima kasih.

25 Comments

  1. tak perasan pun ada give away.. jap lagi join.

    ReplyDelete
  2. INN SHAA ALLAH, PASTI ADA YANG JOIN...

    ReplyDelete
  3. Dah joint.. Harapnya makin ramai yang akan joint..

    ReplyDelete
  4. Mudah2an meriah sambutannya selepas ini.

    ReplyDelete
  5. Jgn sedih2 Abam Kie...Nnt ade la sambutan tu...Anyway..Semoga GA bertambah pernyertaannya..Amin

    ReplyDelete
  6. ena pon ada buat GA. sekarang meriah sgt byk GA sana sini.. hehe.. jgn pikir negatif.. Mungkin msg2 bz kot.. ena pon cuba berusaha. kalau abam kie bminat dgn hadiah disediakan, boleh la singgah ye..

    Jemput join GA :)
    https://tinynasweet.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
  7. Bukan tak sudi...cuma kekangan masa...di hujung tahun ...ada sibuk sedikit..betul banyak yang nak kena buat..follow itu ini..tapi apa pun, all the best untuk semua peserta.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum abam Kie.. setelah agak lama bercuti dari dunia blogging hihi.. in shaa Allah ada kelapangan nanti Safiena join giveaway tu ya. All the best!

    ReplyDelete
  9. Bukan tk nk join..tpi tk pasti kenangan spm ape yg pernah terjdi pada saya..kekeke

    jom join GA ni

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2017/11/giveaway-dhia-sumayyah-201117-141217.html

    ReplyDelete
  10. https://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2017/11/spm-fever-giveaway.html

    Done join.

    ReplyDelete
  11. hi jmput join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  12. ala jangan sedih - sedih & jangan putus asa

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.