Jangan Call Guna Whatsapp Ketika Kecemasan

Assalamualaikum. Pada zaman ini semakin mudah untuk menelefon orang. Setelah apps seperti Whatsapp, Wechat, Viber dan sebagainya membolehkan kita menelefon rakan2 menerusi data atau wifi, maka pengguna HP kini cenderung mengg…

13 Jenis 'Whatsapp Reply' Yang Menyakitkan Hati!

Selalu aja bila ber*whatsapp* mesti ada salah seorang dari rakan korang yang suka reply dengan cara yang paling annoying kan? Rasa macam nak 'block' je! Apa perasaan korang bila dapat reply macam ni? Mesti menyamp…

Apa itu social engineering?

*Apa itu " Social Engineering *???*πŸ‘πŸ»πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’° Waktu itu saya menghantar isteri ke sebuah bank di pusat bandar untuk mengambil wang di ATM.🏧 Sesudah sampai di tempat tujuan, isteri saya turun terlebih da…

Apa yang perlu anda tahu bila masuk tahun 2020?

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog Abam Kie. Hari ni kita dah masuk tahun baharu 2020! Tak sangka cepat betul masa berlalu. Apa azam tahun ni? Seperti biasa, azam Abam Kie ialah melaksanakan azam yang tertangguh pada …