Assalamualaikum. Sudah masuk bulan September rupa2nya skrg! Cepatnya masa berlalu tanpa kita sedari. cuma tinggal empat bulan sahaja lagi sebelum kita menghabiskan tahun 2023 ini. Pada kesempatan ini, Abam Kie ingin mengumumkan pemenang Pengomen Bertuah Bulan Ogos 2023. Beliau yang dimaksudkan ialah blogger Afif Time Traveller. Ini kali pertama beliau menang pengomen bertuah ye! Tahniah Abam Kie ucapkan! Keep the good work! Kepada yang belum berjaya menjadi pemenang, teruskan usaha kalian ye. Pasti ada tuah yang menanti anda. 

Sejujurnya Abam Kie tertarik dengan blog Afif ini sebab dia menceritakan pengalamannya melancong ke banyak negara di dalam dunia ini. Setiap entri yang diterbitkan pasti ada foto2 menarik yang membuatkan Abam Kie teruja nak sampai ke destinasi2 tersebut. Abam kie tak habis lagi 'skodeng' blog Time Traveller ini. Insya Allah bila ada masa terluang pasti Abam Kie akan berkunjung lagi ye...Kepada Afif, ada dua pilihan untuk menuntut hadiah tersebut. Sama ada mahu tunai RM5 atau topup pada nilai yang sama. Sila DM Abam Kie di 0129820100 pada kadar segera untuk menuntut hadiah ye. Tahniah sekali lagi dan rajin2 la mengomen lagi ye. Sekian. Terima kasih.
 
Lokasi penggambaran ini adalah Rumah Dusun yang terletak di Selising, Pasir Puteh Kelantan. Rumah Dusun ini adalah homestay mewah yang selalu dijadikan lokasi kenduri kahwin. Terletak jauh di dalam kampung. Tetiba ada rumah kayu tradisional mewah yang lengkap dengan dewan terbuka, kolam renang dan dusun buah. Nak tahu lebih lanjut sila tanya pakcik Google ye.....