Friday, 21 June 2019

Poslaju Perlu Meningkatkan Mutu Perkhidmatannya


Baru-baru ini Abam Kie ada membeli barang di Shopee yang akan dihantar oleh PosLaju. Apabila Abam Kie tiba di rumah beberapa hari kemudian, Abam Kie melihat slip yang "ditakuti" daripada PosLaju yang menyatakan bahawa percubaan telah dibuat untuk menyampaikan pakej itu tetapi tiada siapa yang akan menerimanya. Abam Kie katakan amat takut kerana ini bukan kali pertama berlaku kepada diri ini.

Mengapa kakitangan PosLaju tidak menghubungi abam kie menerusi HP sebelum menghantar pakej? Kebanyakan perkhidmatan kurier menghantar mesej teks atau memanggil pelanggan untuk memberikan anggaran masa penghantaran untuk memastikan seseorang berada di rumah untuk menerima pakej tersebut.

Abam Kie menghubungi perkhidmatan pelanggan PosLaju untuk menjejaki posmen terbabit, hanya diberitahu bahawa ia tidak mempunyai hubungan langsung dengan kakitangan kuriernya. Abam Kie merasakan kakitangan penghantaran harus meninggalkan nombor hubungan mereka di slip notifikasi supaya pelanggan boleh menghubungi mereka. Oleh kerana itu, Abam Kie hanya boleh menghubungi mereka selepas 6.30 petang untuk bertanya di mana pakej Abam Kie berada.

This management and operational method is completely bizarre and impractical in this day and age. Where businesses everywhere are improving on customer service, PosLaju seems to have this lackadaisical attitude where the aim is to just perform the basic duties and efficiency is not a matter for concern.

With simple enhancements to its communication and logistical procedures, PosLaju could reduce the chances of unreachable parcels and save everyone’s time. Please, let us put more seriousness into our work and make Malaysia a better place.

Kaedah pengurusan dan operasi ini benar-benar pelik dan tidak praktikal pada hari ini di mana perniagaan di mana-mana bertambah baik pada perkhidmatan pelanggan, PosLaju nampaknya mempunyai sikap kurang professional di mana tujuan untuk melaksanakan tugas dan kecekapan asas bukanlah perkara yang menjadi perhatian.

Dengan peningkatan mudah untuk prosedur komunikasi dan logistik, PosLaju dapat mengurangkan kelambatan penghantaran bungkusan dan menjimatkan masa semua orang. Tolong, marilah kita meletakkan sikap lebih serius ke dalam kerja kita dan menjadikan Malaysia tempat yang lebih baik untuk semua.

Sekian. Terima kasih.



 

18 comments:

  1. There is always room for improvement.

    Disarankan supaya Pos Laju untuk menambahbaik SOP mereka

    ReplyDelete
  2. Bila dah ada teguran..moga-moga tidak berulang dan berulang dan berulang lagilah...sama-sama memudahkan urusan..aamiin.

    ReplyDelete
  3. pos laju ni adakala, depends staff juga. Kena buat komplen banyak kali baru improve !

    ReplyDelete
  4. Entahla abam kie. Langsung takde improvement. Macam kinah kekadang takde kat rumah, diorang langsung tak tinggalkan note. Mujurlah ada nombor tracking. Hmmmm

    ReplyDelete
  5. hehe. Biasa Abam Kie. biasa pi Pej Pos Laju kena pick up sendiri. Moga mereka upgrade servis depa

    ReplyDelete
  6. Nak juga komen. Bayaran poslaju lebih mahal berbanding khidmat kurier lain. Namun untuk luar bandar selalunya hanya poslaju yang terima. Kurier lain akan pass kepada poslaju. Nak tak nak kena kena hadap sebab takde pilihan lain.

    ReplyDelete
  7. Mujurlah driver poslaju area umah awa ni okay... xde umah dia call.. kdg awa suruh dia pass kat jiran.. dia buat je... syukurlah

    ReplyDelete
  8. alahai.. kadang2 mungkin sebab attitude pekerja tu sendiri juga

    ReplyDelete
  9. poslaju is much better than skynet in my view.

    ReplyDelete
  10. saya dgr gaji diorg wpn dah lama keje tp ada yg x smpi RM2K...kalau nk ramaikan pekerja, gaji tu up laa sikit... bila ramai pekerja pasti perkhidmatan dpt dipertingkatkan.

    smlm keluar berita kt korea, psl beberapa posmen meninggal dunia sbb keje lbh 50 jam seminggu...

    ReplyDelete
  11. Pos Malaysia dan pos laju dulu boleh berlagak sombong sebab tak ada pesaing. Tapi sekarang ni dah banyak syarikat pesaing seperti DHL, J&T, GDex, dan banyak lagi. Jika mereka masih meneuskan sikap dan cara operasi sebegini, silap-silap satu hari nanti Pos Malaysia hanya jadi tempat orang membayar bil dan urusan JPJ saja.

    ReplyDelete
  12. pernah juga sekali jadi dulu pastu ok je Pos Laju ni buat kerja kat tempat saya.

    ReplyDelete
  13. Macam Rabia kan selalu dapat hadiah, and poslaju sebelum nak hantar hadiah tu,dia akan call Rabia . And then hadiah pun ada dalam peti pos rumah Rabia

    ReplyDelete
  14. perlu lagi berusaha ke arah yang lebih baik lagi.

    ReplyDelete
  15. harapnya dapat dipertingkatkan lagi perkhidmatannya =)

    ReplyDelete
  16. aida pernah skali.
    org da pos kpd aida.
    aida x trima apapun.
    tetiba brg tu dah dikirim balik ke pengirim, abamKie.
    takde slip.
    aida ada rumah.
    sebab x keje kan :(
    aduhai, poslaju.

    ReplyDelete