Takut2 kita ter'cakap'. Ni dari sumber 'Usrah TV9'.

Antara contoh-contoh dialog menjadi kafir dalam tak sedar:

1. Nabi Yusof smart, aku smart lebih sket dari nabi. - jatuh kafir

2. Tak payahlah simpan2 janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah,
beselerak je muke aku tengok. - jatuh kafir

3. Zaman nabi mane ade Gillette, sebab tu la ade jambang. - jatuh kafir

4. Hudud dah tak sesuai zaman ni bro... - jatuh kafir

5. Senyumlah skit, muke masam je dah macam malaikat mungkar nakir dah aku tengok. - jatuh kafir

6. Sedarlah sikit yang selama nie kerajaan bagi
rezeki kat kamu. - jatuh kafir

7. Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan
mahkamah la pulak. - jatuh kafir

8. Erm... kalo murtad mesti boleh buat maksiat
kan? Macam best je... - jatuh kafir

9. Aku murtad dah, eh gurau je gurau je... - jatuh kafir

10. Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni. - jatuh kafir

"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah SAW dan ayat Kitabullah maka dia kafir serta-merta" - Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.

P/S: Sekiranya pernah terucap dan berlaku pada diri sendiri, maka ucaplah balik Syahadah yg kuddus, selawat serta zikir - pesanan pada semua dan diri sendiri.

# Tolong SHARE @ LIKE sekiranya input ini berguna untuk anda. Mungkin berguna juga untuk orang lain juga. Bahaya ni... baru tau. Masya Allah !

5 Comments

  1. MasyaAllah, semoga kita dijauhkan daripada perbuatan ini.. Terima kasih berkongsi info ye abam kie

    ReplyDelete
  2. Terima kasih cikgu abam kie atas perkongsian di atas.

    ReplyDelete
  3. nauzubillahiminzaliq....lebih baik diam kalau rasa-rasa tak ada perkara yang hendak dicakapkan...terima kasih cikgu..

    ReplyDelete
  4. Alangkah mudahnya menjadi kafir tanpa disedari. Tu la padahnya banyak berbicara kosong..:(

    ReplyDelete
  5. XSEDAR DH BERBUAT DOSA MOGA DIJAUHI ALLAH...

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.