Assalamualaikum. Adakah kawan2 menyimpan beg kembara di dalam but kereta? Abe Kie memang ada menyimpan sebuah beg kembara di dalam but kereta. Kenapa abe kie berbuat demikian? Mudah je alasannya. Sekiranya abe kie terpaksa bermalam di mana2 secara emergency maka mudah la abe kie nak menggantikan pakaian. Jadi beg ni sangatlah membantu semasa on-the-go. Nak tahu apa yg abe kie letakkan di dalam beg tersebut? Antara barang2 tu adalah:

1. baju T
2. kain pelikat
3. seluar dalam
4. kopiah
5. seluar trek
6. tuala
7. berus gigi
8. ubat gigi

Jadi kepada lelaki2 di luar sana pastikan anda sentiasa menyimpan beg kembara di dalam kereta untuk tujuan bermalam di rumah mak mentua atau pun bini muda. Oppss!

7 Comments

  1. saya dan suami pun ada simpan beg kembara dalam kereta, siap beg asing2 lagi :p

    ReplyDelete
  2. wah beringat sungguh ni...

    ReplyDelete
  3. bagus tu.
    kalau emergency kat mana-mana dah ada spare. setakat ni kami praktikkan hanya untuk keperluan anak-anak.

    Zaleha Awaluddin

    ReplyDelete
  4. amboiiii..sempat lg tu dlm dok bg tips pun..haha
    sy tiap mggu blk umah mak..mmg bwk beg bsr..ulang alik putrajaya-sg besi je..xde la jauh..hihi
    tp beg stand by utk ank2 mmg ade dlm but..

    ReplyDelete
  5. amboi.. kemahen tu ha.. By the way Yana selalu asing satu beg jugak.. macam yang abe buat

    ReplyDelete
  6. bagus sebenarnya siapkan beg kembara dalam kereta.any kecemasan atau aktiviti tak dirancang senang dah ada sepersalinan utk ditukar.abah pun sentiasa ada beg kembara dalam keretanya. aimi je belum praktik

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.