Sanggupkan para isteri meninggalkan SUAMI masing-masing di Pusat Jagaan Harian Suami seperti di atas? Saya rasa sesibuk mana sekalipun isteri pasti akan cuba memastikan suaminya berada di depan mata. Kalau nak pergi membeli-belah sekalipun suami mesti dibawa sama agar dia boleh membawa 'shopping bag' yang banyak tu...

Mujurlah pusat jagaan seperti ini tidak terdapat di Malaysia. Kalau  ada pasti bercambahlah pusat-pusat maksiat yang menyumbang kepada gejala sosial. Cukuplah dengan maksiat yang ada sekarang. Jangan ditambah lagi dosa yang memang sedia banyak tu!

Saya bimbang selepas ini berlaku kes-kes suami didera oleh amah Indonesia pulak! Dilambung dan dicampakkan ke atas tilam seperti kes seorang amah Acheh sakit mental yang mendera bayi lelaki di Kuantan tu.  Tapi kalau suami dijaga di pusat jagaan harian ini saya pasti mereka bukan didera tapi bergembira pulak! Hehehehehehe..

Oh! Lihatlah dunia......

14 Comments

  1. laki gak yg untung, opssssssss..

    ReplyDelete
  2. haha..best topik ni.

    ReplyDelete
  3. macam2 gelagat manusia ni ..pelik2 tapi benar pula . teringat kepelikan pembunuhan pertama zaman nabi Adam..tak mustahil hal ni berlaku..

    ReplyDelete
  4. @umi alya: dah nasib lelaki..untung sokmo. heeehhe

    ReplyDelete
  5. @Cik Puan Rara: meme melampau. mujurlah x de tempat sebegini di Malaysia..........

    ReplyDelete
  6. @Anonymous: thanks for your comment..

    ReplyDelete
  7. @Etuza: meme pelik sbb masing2 nak cari makan tanpa kira halal atau haram..

    ReplyDelete
  8. @deno: segalanya mungkin di dunia yg fana ini...

    ReplyDelete
  9. Banyak sungguh cara nak cari duit dengan mudah dan cepat.

    ReplyDelete
  10. @azieazah: apa saja yg x terfikir di akal menjadi sumber mencari rezeki...halal n haram belakang kira..

    ReplyDelete
  11. pelik sungguh! ada jugok bisnes mcm ni...ni mnyumbang kpd perbuatan nirrojim nih

    ReplyDelete
  12. @MK Kimi: Inilah umat akhir zaman yg jahil dlm segala segi..

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.