Showing posts with the label TechnologyShow All
7 alarming things a hacker can do when they have your email address

Once a hacker has access to your email, they can access a lot of your information. Here are some of the things they can do – and how to stay safe. Send emails from your address   This is probably the most obvious thing hackers ca…

Menggunakan router 4G dengan plan tanpa had UMobile

Assalamualaikum. Abe Kie ada guna Streamyx a.k.a Unifilite di rumah tapi servisnya kadang2 bermasalah. Boleh dikatakan setiap bulan ada saja kelajuan internet tu turun di bawah 1Mbps. Bila terjadi sebegini anak2 tak sedap duduk…

Cara Hantar Fail dan Foto Melalui Telegram

“Susah nak nak hantar video. File besar sangat, tak lepas!” Selalu jadi tak kat korang situasi macam ni? Biasanya bila nak send video dlm WhatsApp atau e-mel kan. Elok korang hantar kat Telegram. Meh Abam Kie share tips nak h…

Kelebihan dan Fungsi Telegram Yang Kita Perlu Tahu

Banyak rupanya fungsi #Telegram! Ramai pengguna masih tidak tahu banyak kelebihan dan fungsi terkini yang ditawarkan Telegram.  Antaranya adalah seperti : 1. Penggunaan Username Untuk pengetahun semua, Telegram menggunakan unik u…

Tempoh bertenang talian mudah alih di Malaysia

Asssalamualaikum. Bagi pengguna prabayar ini selalu kena peka tentang tarikh aktif talian hp masing-masing terutama sekali kepada yang jarang guna. Contoh mak ayah di kampung tu. Setiap bulan kita kena top up untuk mereka untuk m…

 Tips Penjimatan Data Internet

Segelintir besar pengguna telefon pintar mengadu kuota internetnya habis dalam fempoh yang sangat singkat. Sedangkan baru sahaja beberapa hari melanggan pakej data. Terdapat juga aduan walaupun penggunaan internet yang tidak kera…

Dubox Offers 1 TB Cloud Storage Lifetime For Free

Apart from the usual pandemic and lockdown blues, another issue we're facing except the data crunch and speeds is the issue of lack of space, irrespective of the internal storage of our phones, the data we are generatin…

Find the Large Attachments Eating Up Your Gmail Space With a Simple Search

Have you ever had to frantically delete photos from your phone’s camera roll to make room for new ones? Us too. If you run up against your storage limit in Gmail, you won’t be able to send or receive new messages—a problem that’s…

How to Clean Up the Gmail Sidebar

If you’ve been using Gmail for several years, the site’s sidebar can easily get cluttered with unused labels and old Hangouts Chats messages. Not to mention the new Google Meet section. Here’s how to clean up the Gmail sidebar o…

Telefon Lejen, Nokia 3310 Diberi Nafas Baharu!

Assalamualaikum. Teringat zaman awal alaf baharu ni Nokia merupakan jenama handphone yg terunggul di Malaysia. Awal thn 2000 tu Abam Kie bertugas di Papar, Sabah. Bila berpindah ke negeri sendiri pada Jun 2001 trend penggunaa…

Bagaimana telefon bimbit mengubah cara hidup kita?

*SINDIRAN BUAT DIRI SENDIRI* Tidak tua Tidak muda Tidak laki-laki Tidak perempuan Kalau sudah letak HP  ditinggal sekejap dilihat lagi,  ditutup sekejap dibuka lagi..... Semua sangat sayan…

Jangan Call Guna Whatsapp Ketika Kecemasan

Assalamualaikum. Pada zaman ini semakin mudah untuk menelefon orang. Setelah apps seperti Whatsapp, Wechat, Viber dan sebagainya membolehkan kita menelefon rakan2 menerusi data atau wifi, maka pengguna HP kini cenderung mengg…

13 Jenis 'Whatsapp Reply' Yang Menyakitkan Hati!

Selalu aja bila ber*whatsapp* mesti ada salah seorang dari rakan korang yang suka reply dengan cara yang paling annoying kan? Rasa macam nak 'block' je! Apa perasaan korang bila dapat reply macam ni? Mesti menyamp…