Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan.......


Sebelum Tido:

6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach.

6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah.

6 tahun: Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!

Pakai Toilet:

6 minggu: tak apa, u dulu aje lah, i tak buru2 .

6 bulan: masih lama tak nih?

6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana!!

Balas SMS:

6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai ruma, i beli murtabak kesukaan u..

6 bulan: trafik jam ah

6 tahun: k..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.

6 bulan: Of course I love U.

6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:

6 minggu: Honey, i dah balik nih...

6 bulan : I'm BACK!!

6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu : Sayang, i harap u menyukai cincin yang i beli

6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah

6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin bbual ngan u di telefon nih

6 bulan : Eh...your call...

6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH....ANGKAT AH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka i, rasa makanan ini begitu lazaattt...!!!

6 bulan: Kita makan apa malam ini??

6 tahun: HAH? LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi eh

6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.

6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan pakaian itu

6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?

6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak honey?

6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit tak perlu naik flight...

6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH EH? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, apa yg kita nak tonton malam ini ?

6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.

6 tahun: JANGAN TUKAR2 BOLE?


* Kadang-kadang betul gak kan????...........tapi terpulang pada kita sendiri.............:-)


10 Comments

  1. Hahaha... uncle tergelak baca ni! hehehe

    ReplyDelete
  2. haha, ikut personaliti pasangan kot. Dapat pasangan yg berjiwa romantik dari awal sampai bila2 pun romantik.

    ReplyDelete
  3. Kisah rumahtangga, ada-ada saja....hehe..

    ReplyDelete
  4. hanya yg berumahtgga je tahu hehehe

    ReplyDelete
  5. syulit juga mu syakap benda nie hehehe

    ReplyDelete
  6. 不不不不.. ya ampuuun abaam, kocak sangat. Ada beberapa yg relate, tapi Alhamdulillah tak semualah. Bisa-bisa saya keramas suami kalo nak ngomong macam yg 6 thn tuh 不不不. Kan pengennya mesra selalu

    ReplyDelete
  7. h aha ha ha...
    sesungguhnya semua itu syulit, AbeKi :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. Hahahaha.. Sha gelak dulu..
    Tapikan part hadiah tu memeang betul.. Lepas 6 tahun bagi duit je.. Belilah apa nak beli.. Kikiki.. senang..

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.