Monday, 5 February 2018

Glow Gelenggang Penyelesaian Kegatalan Kulit Anda


Assalamualaikum. Pada hari ini Abam Kie ingin berkongsi cara bagaimana untuk menghilangkan beberapa penyakit kulit yang kawan2 atau ahli keluarga hadapi itu dengan cepat dan berkesan.

Masa sekolah menengah dulu Abam Kie belajar di SBP selama 5 tahun. Tahu2 je la bila dok di asrama ramai2 ni. Macam2 penyakit kulit yang menyerang kitaorang seperti panau, kurap, scabies, kulat air, eczema, gatal2 kulit dan sebagainya akibat persekitaran dan amalan penjagaan diri yang tidak sihat. 

Bila dah habis sekolah tu penyakit kulit tu hilang sekejap. Namun tak lama kemudian ia datang lagi sebab sel-sel kulat di bawah lapisan kulit tu masih hidup. Dah banyak doktor abam kie pergi jumpa namun penyakit kulat air di kaki ni sembuh sekejap aje. Lepas tu ia datang balik. Tension betul. Duit habis tapi penyakit masih ada. Kadang2 tu sampai abam kie rasa malu nak berjemaah di masjid sebab keadaaan jari-jari kaki yang buruk tu. Huhuhuhu.

Tapi..... mujurlah pada tahun lepas abam kie terjumpa dengan kawan masa sekolah bernama Momoy. Dia mencadangkan agar abam kie menggunakan daun gelenggang. Pernah dengar tak DAUN GELENGGANG? Daun ini memang mujarab untuk melegakan gatal2 kulit kerana daun ini telah digunakan sebagai penawar bagi kegatalan kulit dan panau oleh nenek-moyang kita.


Betul, tapi mesti susah nak nak dapat DAUN GELENGGANG ni kan? Lepas tu pulak, zaman sekarang mana ada org tampal2 daun? 

Tapi jangan risau, zaman tepek2 daun macam zaman Jepun tu dah berlalu. Momoy kata dia dah menghasilkan sabun dan minyak daun gelenggang bagi memudahkan kita yang mengalami masalah penyakit kulit ni. Kalau sabun herba daun gelenggang tu cuma gosokkan di tempat yang bermasalah. Lepas tu bilas dengan air. Tiap kali mandi amalkan macam ni. In Shaa Allah, lama-kelamaan akan hilanglah penyakit kulit tu. Macam abam kie ni guna sabun tu 3x sehari.

Manakala untuk minyak herba glow gelenggang tu perlu disapukan di atas kulit yang bermasalah tu. Sapu biar rata, ok? Sebaik2nya guna pada awal pagi dan sebelum tidur. Amalkan selalu sampai sembuh.

Baiklah, kenapa abam kie terbuka hati untuk menggunakan Glow Gelenggang bagi merawat kaki yang bermasalah itu? Meh abam kie bagitahu sebab2nya.

(+) DIFORMULASI DARI 100% BAHAN SEMULAJADI. Ianya BEBAS BAHAN KIMIA dan BEBAS STEROID.
So, kawan2 x perlu panik. Sgt2 selamat digunakan. utk KULIT SENSITIF. ECZEMA pun boleh guna tau. Dah tu, ia MESRA PENGGUNA tau. Pengguna Glow Gelenggang terdiri dari pelbagai peringkat umur...budak kecik, lelaki, perempuan, muda, tua, ibu hamil pun boleh guna!

(+) MENGANDUNGI HERBA GELENGGANG dan 3 JENIS MINYAK; (HERBAUTUS SAUDA, ZAITUN dan ARGAN)
Kalau kawan2 nak tau, herba gelenggang ni mmg power sebagai agen anti-kulat dan anti-bakteria. Mmg berkesan utk hilangkan gatal2. Semua gatal dari resdung dan penyakit kulit lain sperti eczema, kurap, panau, bisul dan kudis buta. Dan, inilah satu2nya formula sabun herba yg paling banyak sekali mengandungi minyak premium. Kenapa? Kerana minyak akan 'kunci' lapisan kelembapan dari tersejat. Ahhaaa.. sbb itulah sabun herba ni TAK KERING, X PEDIH dan TAK RENGSAKAN kulit kita. But, don't worrry my friends.. bila pakai, kwn2 x rasa berminyak pun, malahan rasa lembap je kulit. Sejuk je......

(+) ITCHY SKIN RELIEVE
Kajian pakar dalam penilaian makmal mendapati Daun Gelenggang (Cassia Alata) sangat berpotensi sebagai antiseptik dan memiliki ciri-ciri sangat mengagumkan dalam penyembuhan luka. Gelenggang ini juga dipanggil sebagai “Ringworm Bush” kerana sifatnya yang sangat berkesan ke atas kulat (fungicidal), untuk merawat kurap (ringworm), panau dan lain-lain jangkitan kulat kulit.

(+) ESTRAK BAHAN DIBUBUH SEBANYAK YG BOLEH
Ye kwn2, betul. Cer kwn2 tengok tekstur sabun herba tu. Boleh nampak kan byk bahan dalam tu, ini bukti yg Momoy tak kedekut bahan2. Kwn2 pun tahu kan, bila bahan bagus byk, barulah kesan pun PANTASSSS! Sangatlah berbaloi !

(+) SABUN HERBA PLUS SCRUB
Ramai pelanggan Glow Gelenggang pun bagi feedback bahawa mereka rasa PUAS sbb dpt sental dan tonyoh2. Dah x payah nak cari produk asing utk scrub lagi. Yg paling best, semua daki tanggal abis, confirm kwn2 rasa kulit bersih sgt2. Lagi penjimatan..

(+) TAHAN LEBIH SEBULAN
Sangatlah berbaloi...sebotol minyak herba tu, boleh tahan smpai 2-3 bulan tau...jimat duit gaji. Glow Gelenggang ni nama jer herba. Tapi jangan risau, x de bau ubat, x de rasa pedih, x de rasa panas dan x akan keringkan kulit. Glow Gelenggang ni bau wangi, mcm bau ais krim coklat. Percayalah cakap abam kie!


Jadi macamana nak dapatkan set Glow Gelenggang ni? Mudah je kawan2 yg dihormati sekalian. Whatsapp aje  "GELENGGANG" ke 0145445951.

ATAU

Klik link ni untuk direct whatsapp Momoy tanpa perlu save number ke HP.
www.wasap.my/60145445951

Kalau kawan2 nak maklumat selanjutnya boleh aje ke laman web rasmi atau FB Glow Gelenggang iaitu:
http://glowgelenggang.com atau https://www.facebook.com/glowgelenggang

Selamat mencuba. Jangan kedekut wang! Alah membeli menang memakai, tau!

9 comments:

  1. wahhh..best tu ada kod diskaun lagi.Menarik la produk berasaskan gelenggang ni... sebenarnya,ina sendiri dah gunakan oil dia tu.Nampak kebrkesanan dia. Recommended this product

    ReplyDelete
  2. wahh bagus ni!perubatan tradisional dimodenkan..senang nak guna, senang nak cari..

    ReplyDelete
  3. bagus sgt glow gelenggang ni... suka dengan baunya...

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak dengar tentang daun gelenggang ni...dulu kacil2 arwah nenek selalu sebut...antiseptic semulajadi..tapi sekarang diproses untuk lebih memudahkan penggunaan.

    ReplyDelete
  5. Bagus ada produk macam ne. Zaman sekarang ne memang susah nak jumpa daun gelenggang kena ada 1 kat rumah lagi lah miza ada anak kecik

    ReplyDelete
  6. Macam best. Lagipun memang geleggang baik untuk kulit kann. Selalu tengok khasiat daun gelenggang ni. Boleh cuba dapatkan satu nanti.

    ReplyDelete
  7. menarik produk ni.. cik ash dah guna gatal-gatal tu dah ada kurang sikit2

    ReplyDelete