Saturday, 28 January 2017

Kalendar meja BSN sumbangan Mek Yunie


Tiga minggu lepas dapat Whatsaap msg dari rakan blogger, Mek Yunie yang dok di Rantau Panjang tu. Hmm...tetiba je mek minta alamat umah abe kie. Terkejut gak abe kie. Mana tahu kot2 dia nak poslaju TV LED 60 inci ke? hehehehe.. Rupa2nya mek nak bagi kalendar meja BSN tempat di mana dia bekerja. Pucuk dicita ulam mendatang. Kebetulan abe kie belum mendapat kalendar meja. Kalau kalendar dinding kuda tu banyak la. Sampai abe kie terpaksa sedekahkan kat kelas2 yg abe kie ajar di sek tu.

Selepas seminggu mek PM lagi tanya benda tu sampai ke belum. Dah lebih seminggu tapi tak sampai2 gak. Takut gak hanyut dek air banjir tu. Dulu abe kie pernah pos kad sim 019 kpd Yeop Maz di Sabak Bernam tu tapi hilang sampai sekarang. Tak tahu siapa yg silap, Pos Malaysia atau pencuri yg sengkek nak curi sim card. 

Alhamdulillah, keesokan harinya kalendar BSN tu sampai gak. Besar n comel gak! Terus abe kie letak kat study table. Mudah la nak merancang tugasan pd thn ayam ni. Kepada Mek terima kasih byk2 sebab sudi poskan kalendar tersebut. Tahun depan hantar lagi deh? Semoga selamat bersalin dan mendapat anak yg soleh/solehah. Aamiin... Kepada sesiapa yg nak terjah blog Mek boleh la klik URL di bawah, OK?

Mek Yunie

2 comments:

ayunie ramli said...

Sama sama abam kie :) terima kasih jugak iringan doa tu smoga dpermudahkn sglanya :) dan smoga brmanfaat klndar tu spnjg tahun 2017 ni :)

Hasrul Hassan said...

Wahh syokla dapat hadiah percuma .. .:)