Korang pernah tak pikirkan aper alasan nak diberikan biler nak cover up sesuatu situasi?

Berikut aderlah contoh contoh alasan yg boleh korang try......

1. Korang dtg lambat ke pejabat dan supervisor bertanyer kenaper lambat? Korang jawab..

(a)Sorry encik, saya punyer jamban tetiber meletop, so terpakser pinjam jamban jiran
(b)Saya ingat encik cuti...tu pasal lah saya lambat
(c)Maaf encik, saya ternaik kretapi SMRT instead of kretapi KTMB
(d)Oh lambat ye? tah eh...tak prasan plak, (lepas tu dudok buat kerjer jgn toleh2)

2. Korang malas nak kejer so pi jumper dokter nak mintak MC, korang cakap....

(a)Uhuk Uhuk Uhuk Uhuk arghhhh..arghhhh (sambil jari tunjuk kat tinger)
(b)Dokter, semlm saya termakan kucing saya, sekarang nie diarhoea ah
(c)Semalam saya takbleh tido pasal tertengok EPL, sekarang nie macam nak terMC, leh terkasi?
(d)Dokter idong saya bleh dengar...saya saket kan dokter?

3. Anda terkentot kuat, bau dia sampai kat tekak, sumer org tengok anda, anda pun.....

(a) Bangun dari tempat duduk dan eksen kener fits, mulot kasi kuar buih siket, nampak realistik
(b)Dgn pantas menoleh ke org yg duduk sebelah anda sambil menutop idong, kalao bleh try muntah
(c)Anda senyum lalu berkater "Ye sedare demikianlah tadi demonstrasi saya yg terunggul, diharap anda telahpun terhibur dgn demonstarsi tersebut..terimakasih"
(d)Buat muker sarden

4. Anda ditahan polis trefik keraner memandu terlalu laju, utk menyelamatkan diri dari disaman anda cakap....

(a) Saya nyer tapak kaki nie tetiber je cramp, jadik saya takleh naik kan pedal accelerator tu
(b) Maaf encik, saya ingat encik kejar saya pasal saya pandu takder lesen, sebabtu lah saya pecut, ruper rupernyer pasal saya speeding eh?
(c) Ok ok i speeding u catch lah...but u speeding to catch me who will catch you??
(d) Alamak sori ah ader urgent ah..nak terberak nie...dah kat ujung...anytime je nie

5. Anda makan mlm dgn seorang wanita yg baru dikenali, time nak baya anda baru prasan yg anda takder duit...anda pon cakap pader dia....

(a)"Eh?...alamak!.....maner pegi beg duit i?....shit!.." pastu buat muker penik, but make sure jgn tunjuk wallet yg terselet kat poket tu.
(b)"I nie bukan aper...i nie baru teringat tadi i dah dermerkan duit i kat budak kutip derma tu, sian tengok muker dia, tak sampai hati i tengok org susah macam tu, u bleh bayakan dulu? besok i ganti...pomis"
(c)"Hey! c'mone..u nie cute ahh...nak bergurao dgn I ye? cepatlah pulangkan beg duit i...i nak baya nie"
(d)Jgn cakap aper aper...angkat kaki teros lari, jgn toleh belakang lagik.

6.Kawan anda tetiber dtg nak pinjam duit...anda memang takmu kasi pinjam..anda cakap....

(a) " Aku tengah kumpul duit buat naik haji tahun depan ah"
(b) " Alerrrrrrr....aku baru nak pinjam duit dari kao"
(c)" Maaf..hari nie mesen cap duit aku rosak lah" kalao dia tanyer biler tak rosak? Anda jawab "Biler kao taknak pinjam duit baru dia tak rosak"
(d) " Siaper kao?"

" Kalao korang nak ikot tektik yg diatas tadi harus ingat ia memerlukan keyakinan diri yg menebal disertakan memek muker yg sangat berkesan..selamat mencuber"

8 Comments

  1. Ni ciri2 orang yang nak kena pukul ni...
    hehhhehehe..

    ReplyDelete
  2. haha lawak2... perkara no 6 tu mmg saya selalu terkena... setiap kali kawan tu call saya dah tau dia mesti nk pinjam duit.... sblm dia bagi ayat saya ayat dia dulu... heheh..

    ReplyDelete
  3. he he he...daddy buatkan Farah tersenyum baca entry ni... I enjoyed it daddy... ^_^

    ReplyDelete
  4. Terima kasih kerana menyegarkan mata saya yang dah nak terkatup nie...hihihihi. Memang kreatif dan lawak.

    ReplyDelete
  5. Tak pasal2 tergelak baca entri ni.... lucu....

    ReplyDelete
  6. byk alasan yang tak logik...hehehe

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.