Showing posts with the label IntimacyShow All
Tujuh Hak Seorang Isteri Yang Perlu Ditunaikan Suami

Bahaya jika Isteri terlepas pandang 7 perkara ini tentang hak dirinya sendiri. 1. Tempat tinggal asing & selesa Seorang wanita yang dah bernikah, wajib untuk suami sediakan rumah berasingan daripada keluarganya atau keluarg…

7 Kemahuan Suami dan Jawapan Isteri

Buat para suami, jangan malu untuk nyatakan 7 hasrat dan keinginan ini pada isteri. 1. Mahukan isteri sentiasa fokus pada penjagaan suami 2. Bila di rumah, isteri hendaklah sentiasa wangi 3. Rumah sentiasa kemas dan bersih 4. S…

Types of Husbands

TYPES OF HUSBANDS: 1: BACHELOR HUSBAND Does things on his own without consulting his wife. Hangs out a lot with friends more than the wife. Not serious about marriage life. 2: ACIDIC HUSBAND. Is always boiling like acid and alw…

13 Rahsia Besar Kaum Wanita Yang Lelaki Patut Tahu

1. Women can't keep secrets. Somebody definitely knows them. If not you. 2. Women can never love two men at the same time. It's always one. If you're not- you're not. There is no other way. 3. The sexual desire in…

12 Things To Say No To In Your Marriage

1. Say NO to going to bed with unresolved issues. The longer issues pile up the messy things become and the climate in your home worsens  2. Say NO to involving parents or family in solving marital matters. Instead, see a couns…

24 Marriage Tips of Advice to Couples

Here are 24 marriage tips of advice to couples.  1. Choose to love each other even in those moments when you struggle to like each other. Love is a commitment, not a feeling. 2. Always answer the phone when your husband/wife is…

How to make your spouse happy?

π‡πŽπ– π“πŽ πŒπ€πŠπ„ π˜πŽπ”π‘ 𝐇𝐔𝐒𝐁𝐀𝐍𝐃 π‡π€πππ˜: 1. Feed him 2. Sleep with him 3. Leave him in peace 4. Don't check his phone (Msgs) 5. Don't bother him with his movements 6. Clean the house 7. Wash his clothes 8…

How to keep your husband?

23 THINGS TO DO TO KEEP YOUR HUSBAND UNDER THE CONTROL OF YOUR LOVE 1. Call him by a pet name 2. Allow him to exercise his authority as the head of the family. 3. DO not challenge him when he is hurt. 4. Be silent when he is an…

Perkongsian hidup suami isteri

Setiap hari bangun pagi, Aku buka lampu, dia tutup aircond. Aku masuk tandas, dia ironkan baju. Aku solat subuh, dia sediakan sarapan. Aku sarapan, dia masuk tandas dan solat subuh. Masuk kereta, Aku drive, dia bukakan makanan …

Dilema pasangan suami tua dan wanita muda

Sanggup suami berumur, kena sanggup juga menjaga mereka ke akhir hayat. Jangan kahwin kerana harta MUNGKIN ada benarnya seperti kata orang, umur hanya sekadar angka. Namun, itu terlalu subjektif. Menyelak helaian kisah p…

Tips Persediaan Majlis Perkahwinan Terkini

"Kenapa perlu ada persiapan awal, sekurangnya 6 bulan sebelum majlis kahwin?" Aku nak share some tips yang dapat membantu dalam persediaan majlis utk bakal pengantin yang bakal berkahwin/bertunang dalam masa setahun du…

 11 tips untuk pasangan baru yang telah berkahwin

Ini adalah 11 tips untuk pasangan baru yang telah berkahwin. Anda boleh mengambil kira nasihat ini untuk membantu anda menguruskan perbelanjaan dan mencapai matlamat kewangan anda bersama-sama. 1. Jangan terlalu boros dalam men…

Hati isteri itu lembut

Hati isteri itu lembut... Jahat macam mana pun suaminya, dia tak pernah lupa dari menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang isteri... Biarpun suaminya tak reply mesej, call tak angkat, selalu balik lambat dan tak pernah dgr …

Kes remeh hingga bercerai

Assalamualaikum. Pada hari ini Abam Kie ingin menyenaraikan kes-kes remeh hingga bercerai. Semoga ianya menjadi pengajaran kepada kita semua. Janganlah kerana perkara yang remeh-temeh ni terus melafazkan talak! Benda buleh binca…

Kenapa suami orang lebih menarik?

DIMULAKAN dengan kes Syamsul Yusof berkahwin dua sebagai mukadimah, isu menyukai lelaki yang sudah berkahwin atau senang cerita, suami orang makin menjadi-jadi sejak akhir-akhir ini. Bagaikan berangkai, kes mengurat suami orang…

Jangan berbagi kasih

Baru2 ini saya didatangi oleh seseorang yang bercerita hal perkahwinan yang berkocak. Diam dan terkedu mendengar cerita beliau. Berita begini saban hari kita dengar. Samada di tempat kerja atau luar tempat kerja. Sebagai orang t…

Panduan kahwin bajet

Semua orang nak kawin diatas kayangan. Pelamin ala ala cerita hindustan. Tapi jimat cermat untuk kawin itu lebih berkat dan disayang. Panduan buat pengantin yang nak beli rumah awal lepas kawin. 1. Kad kawin jangan tempah yang ma…

14 Persediaan Seorang Bakal Suami

Ala, kita straight to the point saja. Saya dah listkan 14 persediaan untuk bakal pengantin lelaki. Yang single tu sangatlah wajib baca. Kau kan seorang bakal suami kepada bakal isteri kau. 1. Yang paling penting adalah tabung kah…

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan....... Sebelum Tido: 6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach. 6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah. 6 tahun: Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!…

Kenapa perkahwinan itu tidak bahagia?

Ustaz Datuk Kazim Elias ada share 4 punca kenapa satu-satu perkahwinan tu tak bahagia. Sebab duit ke? Sebab rupa? Atau sebab agama semata? 1. Punca pertama ialah sebab semua benda isteri buat. Basuh baju isteri, kemas isteri, m…