Showing posts with the label IntimacyShow All
Panduan kahwin bajet

Semua orang nak kawin diatas kayangan. Pelamin ala ala cerita hindustan. Tapi jimat cermat untuk kawin itu lebih berkat dan disayang. Panduan buat pengantin yang nak beli rumah awal lepas kawin. 1. Kad kawin jangan tempah yang ma…

14 Persediaan Seorang Bakal Suami

Ala, kita straight to the point saja. Saya dah listkan 14 persediaan untuk bakal pengantin lelaki. Yang single tu sangatlah wajib baca. Kau kan seorang bakal suami kepada bakal isteri kau. 1. Yang paling penting adalah tabung kah…

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan

Usia Pernikahan Mempengaruhi Kemesraan....... Sebelum Tido: 6 minggu: selamat bobok sayang, mimpi indah ya, mmmuach. 6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau ah. 6 tahun: Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole eh???!…

Kenapa perkahwinan itu tidak bahagia?

Ustaz Datuk Kazim Elias ada share 4 punca kenapa satu-satu perkahwinan tu tak bahagia. Sebab duit ke? Sebab rupa? Atau sebab agama semata? 1. Punca pertama ialah sebab semua benda isteri buat. Basuh baju isteri, kemas isteri, m…

30 Tips Untuk Keluarga Bahagia Till Jannah (For Men Only)

Assalamualaikum.  1. Kalau isteri bergaji RM3K dan kau bergaji RM4K, ingat household income is not RM7K but it remains RM4k. That's the math of happy marriage. 2. No matter how right you are, minta maaf dulu walaupun kita…

20 Cara Romantik Rasulullah Melayan Isteri Baginda

Menurut Imam Al-Ghazali di dalam kitabnya, Al-Adab fid Din ada menerangkan adab seorang suami kepada isterinya; berinteraksi dengan lemah lembut, bertutur dengan kata-kata yang baik, menunjukkan cinta dan kasih sayang, tidak…

5 Penyebab Menjadikan Suami Itu Nusyuz

Jangan menyakiti seorang isteri sama ada secara fizikal atau pun mental kerana ia perbuatan nusyuz. SUAMI dan isteri masing-masing memikul tanggungjawab yang perlu dilaksanakan dalam sebuah perkahwinan. Selain itu, Islam memb…

7 Things Your Wife Won’t Tell You

Most men have a hard time understanding women. Even a woman they’ve been married to for years. One minute she’s perfectly fine, the next, she’s crying like a baby. She complains about something but when we offer advice on how to …

Tips Untuk Bakal Pengantin

Assalamualaikum. Berikut Abam Kie kongsikan tips untuk bakal pengantin. Abam Kie berkongsi pengalaman tiga kali bernikah ni. Jika boleh tak nak lagi melalui proses dan protokol berkahwin ini. Semoga inilah akadku yang terakhir. T…

Kenapa lelaki kacak lewat 30an masih membujang?

SUKAR hendak dipercayai, jika diperhatikan dari segi penampilan luaran dan rupa paras, pasti semua wanita menyangka si jejaka kacak itu sudah berpunya. Tetapi jangan salah sangka kerana di zaman sekarang ini terdapat ramai lelak…

Bila waktu sesuai untuk berpoligami?

Nak bbini muda ni se elok mssa umor bawsh 40tahun. Kalu atas 55 x payah lah..itu nasihat saya. Sebab di umor 30an kita masih gagah dang boleh cover lg gu lawan yg masih muda dan anak masih kecik lagi utk melawan kita coz kita bbi…

Wanita Malaysia Lebih Meminati Lelaki Berperut Boroi

Berita buruk bagi lelaki yang memiliki abs enam pek di luar sana, kerana tinjauan baru-baru ini mendapati bahawa lebih ramai wanita Malaysia berminat dengan lelaki yang memiliki sedikit lemak perut berbanding dengan lelaki yang…

Adat Melayu vs Sunnah Rasulullah Dalam Rumahtangga

Adat Melayu vs Sunnah Islam Dalam Rumahtangga...Sesuatu yang indah lagi bermnfaat untuk dihayati dan dipraktikkan... Selamat mencuba! Adat : Isteri hidang makanan utk suami, isteri berdiri tepi...apa2 tak cukup, isteri kena tamba…

Hakikat Poligami Yang Disembunyikan

1. Ramai orang menuduh bahawa poligami itu merampas suami orang. Jawapan Abam Kie....... SALAH! HAKIKATNYA: Poligami itu memiliki suami secara bersama-sama yg sah menurut syariat agama. Jika merampas maknanya isteri pertama tidak…