6 sebab mengapa kita perlu ada sehari tanpa telefon pintar

TIDAK dinafikan telefon bimbit atau smart phone adalah alat pertama yang akan dicapai setiap pagi sebaik sahaja bangun dari dan yang terakhir ditatap sebelum tidur. Sepanjang hari pula, kebiasaannya kita terus-menerus melayari pe…

Give SPM 2021 candidates more time to prepare

NOW that SPM 2020 is over and school will be starting for SPM 2021 candidates, it is crucial to remind the Malaysian Examinations Syndicate and the Education Ministry of a few things. Firstly, SPM 2021 students have only attended…

Nasihat kepada golongan dewasa dan tua

Nasihat Emas dari Ustaz Ahmad Dusuki bagi yg sudah mencapai umur 30-an, 40-an, 50-an, 60-an 70-an* *🌮Nasihat pertama🌾* *💠Cubalah berurut urat saraf 3 ke 7 kali setahun supaya lancar perjalanan darah. walaupun ketika itu kita…

Cara Hantar Fail dan Foto Melalui Telegram

“Susah nak nak hantar video. File besar sangat, tak lepas!” Selalu jadi tak kat korang situasi macam ni? Biasanya bila nak send video dlm WhatsApp atau e-mel kan. Elok korang hantar kat Telegram. Meh Abam Kie share tips nak h…