Showing posts from 2017Show All
Tahukah anda?

Assalamu'alaikum wbt.... 🌺🌹🌺 🌺Tahukah Anda? Di saat kita bersin, seluruh anggota tubuh kita terhenti berfungsi, seolah2 kita mati, Ini terjadi dalam hitungan yg sgt pantas. Setelah itu baru berfungsi spt semula…

Cara menjadi pemimpin yang baik dan berjaya

Assalamualaikum dan Good Morning  kepada semua rakan blogger. Menjelang tahun baharu 2018 yang bakal menjelang tiba tak lama lagi, izinkan Abam Kie berkongsi sedikit tips motivasi daripada Datin Dr Marzelina Ahmad Marzuki, Pa…

Melawat Taman Eko Rimba Bukit Bakar

Pada awal Disember lepas, abam kie dan ayah pergi meninjau tanah getah di Bukit Bakar sambil menziarahi saudara-mara yang lama sudah tak berjumpa. Sambil2 tu kami melawat satu tempat rekreasi yang begitu popular sekitar tahun…

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh …

Nasihat kepada ibubapa murid tahun 1

Assalamualaikum. Ada anak yang bakal memasuki Tahun 1 tahun 2018 di sekolah rendah? Ini persiapan tuan-puan sebagai ibu bapa.  Abam Kie sekadar mahu berkongsi tips yang bermanfaat dengan ibubapa muda di luar sana. 1) Past…

Giveaway Bulan Cinta by Dilah

Assalamualaikum. Pada minggu lepas, Abam Kie telah dijemput oleh Ibu Dilah untuk menyertai GA beliau. Oleh sebab ulangtahun perkahwinan abam kie dan kak ton jatuh pada 25 Disember maka abam kie pun bersetuju la join. Mana tah…

Majalah Pendidik Khas Buat Guru

Majalah Pendidik merupakan sebuah majalah berbahasa Melayu yang diterbitkan di Malaysia. Ia merupakan majalah khusus untuk para pendidik atau guru sekolah dan diterbitkan secara bulanan. Majalah ini berharga RM8.50 di Semenan…

Melawat tanah pusaka

Semasa Hari Raya Puasa yang lepas ayah abam kie mengumumkan yang dia akan memberikan tanah2 miliknya kepada kami enam beradik secara sama-rata tanpa mengira jantina. Setiap orang bakal menerima 1.5 ekar. Kakak2, abang dan adi…

Terpaksa memungut bungkusan di Citylink

Assalamualaikum. Sekarang ni memang banyak syarikat penghantar cepat atau 'courier services' yang ada di negara kita. Dengan kepesatan perniagaan atas talian sekarang maka permintaan untuk perkhidmatan sebegini amat d…

Segment: Increase Your Followers by Que

Assalamualaikum. Pada hari ini tetiba je rasa nak join segmen pulak. Apa yang buat abam kie berminat nak join segmen ini ialah kerana tujuan segmen itu sendiri iaitu bagi menambahkan follower. Follower abe kie ni macam terhen…

Panduan Asas Solat Berjemaah

Assalamualaikum. Pada hari ini abam kie ingin berkongsi sedikit tazkirah yang diperolehi dari rakan FB bernama Mushaddad . Tips yang diberikan ini ialah tentang panduan asas Solat Berjemaah yang sebenarnya ramai masih tak tah…