Assalamualaikum. Beberapa hari lepas, rakan blogger lama Abam Kie bernama Shida dari Perak ada komen di entri blog Abam Kie. Dia menjemput Abam Kie join SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA. Sebenarnya dah lama kenal Shida di dunia blogging ni. Pernah beberapa kali abam kie join segmen di blog dia dan dia siap pos kad raya beberapa tahun lepas. 

Jadi pada hujung minggu ni Abam Kie berkenan nak join segmen dia yang sedang berlangsung sehingga 13 Julai 2020 bersamaan 20 hari sahaja. Okay lah jom tengok apa syarat-syarat yang patut diambil kira dalam menyertai segmen shida ini, sememangnya mudah sahaja. Okay let's start! :)

1. Buat satu entri dan tajuknya - SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com
2. Copy Banner Segmen dan masukkan dalam entri serta backlink kan ke entri segmen ini. 
3. Cerita sikit dalam entri "apa yang korang suka tentang blog shida"
4. Follow Blog Shida dan Add Facebook Shida Radzuan **jika ada facebook ya :)
5. Dah siap? Korang boleh send link entri korang ke komen entri segmen ini sahaja ya.

20 blogger terpilih akan shida masukkan ke dalam Bloglist 2020. Bloglist ini akan kekal sehingga Disember 2020 selagi blog tersebut masih aktif.

1 pemenang akan shida pilih melalui referral tertinggi atau Top Referral dan akan membawa pulang berupa hadiah cash RM50.00

Okay itu sahaja untuk segmen kali ini, Semoga berjaya dan Selamat Bersegmen untuk semua bloggers.

Jawapan untuk soalan no 3:

"Pertama sekali saya suka blog Shida sebab blog ini cantik dan kemas. Maklumlah kan blogger perempuan sentiasa memastikan kekemasan susun atur blog mereka. Pas tu entri2 di blog Shida sgt berguna dan penuh maklumat. Gaya penulisan santai tapi maksud sampai kepada pembaca. Akhir sekali Shida ni popular orangnya sebab bilangan follower hampir mencecah 5K! Abam Kie berharap agar Shida terus sukses di dalam dunia blogging. Tahniah!"

24 Comments

  1. Wah selamat bersegmen Abamkie :D Mell pun dah lama tak blogwalking haha

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen. all da best ya!

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen kepada Abam Kie...

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegmen..good luck!

    ReplyDelete
  5. gud luck..:)

    https://norminieza.blogspot.com/2020/06/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  6. Selamat bersegmen dan semoga berjaya

    ReplyDelete
  7. Selamat bersegmen
    Mudah2an ada rezekinya

    ReplyDelete
  8. Singgah dari segmen yang sama!!

    Good luck!!!

    ReplyDelete
  9. Segmen itu artinya apa ya kenapa semua mengucapkan, selamat bersegmen (mohon maaf saya tidak paham)

    ReplyDelete
  10. Salam Abe Kie :)
    Terima kasih sudi join segmen shida ni :)
    teruskan berkongsi link entri ini
    untuk terus menjadi pemenang TOP REFERRAL ya!
    Good Luck :)

    Inshaa Allah abe kie minta doakan moga shida terus istiqomah dlm menyampaikan sesuatu dgn medium blog ni :) again..tqvm cikgu :)

    ReplyDelete
  11. Selamat bersegmen Abam kie..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum, salam kenal dari saya, yang singgah daripada segmen yang sama.. Best of luck to you...

    https://www.shikinrazali.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  13. Datang dari segmen yang sama :)

    https://ikashoid.blogspot.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida.html

    ReplyDelete
  14. Saya datang dari segmen Bloglist Shida dan saya juga sedang buat segmen
    Salam perkenalan, nama blogger baru dan nama saya Linda
    Saya ingin bertukar link dengan rakan-rakan blogger semua
    Sertai segmen saya "Jom Tukar Bloglist"
    Maaf jika ada salah susunan, orang baru…heheheh..Baru nak belajar buat segmen dan cari rakan-rakan
    JOM TUKAR BLOGLIST

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum....singgah dari segmen yang sama...

    https://www.cikash.com/2020/07/segmen-bloglist-2020-blog-shida-www.duniashida.com.html

    ReplyDelete
  16. Salam, senarai pemenang dah update :)

    http://www.duniashida.com/2020/07/senarai-pemenang-segmen-bloglist-2020.html

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment. Please come again. I will visit your blog soon.