Wednesday, 2 January 2019

Bloglist Exchange Segment by Abam Kie


Assalamualaikum. Pada tahun lepas Abam Kie kata tak nak lagi buat giveaway atau segmen sebab sambutan kurang menggalakkan. Namun pada tahun 2019 ni abam kie buat U turn atas permintaan kwn2 blogger yg prihatin. Oh! Korang ingat kerajaan PH je reti buat U turn? Abam Kie pun buleh buat, apa? Hahaha...

Maka dengan rasminya Abam Kie melancarkan Bloglist Exchange Segment by Abam Kie bermula dari 2 Januari sehingga 31 Januari 2019. Semua rakan blogger di Malaysia dijemput menyertai segmen mudah ini. Abam Kie buat segmen ini sebab pada tahun 2019 ni blog list Abam Kie akan diberikan nafas baharu. Cuma mereka yang letak URL blog Abam Kie je berhak menghuni blog list Abam Kie. Ini baru adil. Kita panggil win-win situation, kan?

Syarat-syarat segmen ini adalah seperti berikut:

1. Buat satu entri/blog post bertajuk 'Bloglist Exchange Segment by Abam Kie'. 

2. Follow blog Abam Kie dan add Google+ Abam Kie. Jika dah lama follow atau add, abaikan saja.

3. Letak banner di atas dalam entri tersebut dan backlink di post ini sahaja. 

4. Letakkan URL blog Abam Kie i.e. www.zukidin.com di dalam blog list anda. Abam Kie pun akan letak URL blog anda di dalam blog list Abam Kie. Sila pastikan URL blog Abam Kie tu terus kekal di blog list anda. Namun harus diingat jika blog anda tidak dikemaskini melebihi 5 minggu maka ia akan dibuang dari blog list Abam Kie kerana Abam Kie mahu blog yang dikemaskini secara 'regular' sahaja berada di dalam blog list. Harap bersetuju dengan syarat ini ye.

5. Siap semua, publish entri anda. Jangan lupa hantar link blog post segmen anda dalam ruangan komen di bawah entri ini sahaja.

6. Sila patuhi semua syarat yang diberikan. Peserta yang gagal mematuhi syarat-syarat di atas akan dibatalkan penyertaan mereka.

Segmen ini ada hadiah tahu! Biarpun hadiah murah2 aje tapi cukuplah sebagai menghargai usaha kawan2 yang menyertai segmen ini. Pemilihan pemenang akan dibuat secara cabutan bertuah.

Hadiah Pertama: Topup RM5 X 4 Pemenang

Hadiah Kedua: Kad Raya X 6 Pemenang

Peserta pertama dan terakhir akan mendapat topup bernilai RM5!

TEMPOH PENYERTAAN: 2 Januari hingga 31 Januari 2019

* Keputusan akan diumumkan dalam tempoh seminggu dari tarikh tutup penyertaan. 

* Pemenang bertuah akan dimaklumkan menerusi komen di entri terkini blog mereka. Jadi, sila berwaspada, OK?

* Hadiah hendaklah dituntut dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. 

* Semoga segmen ini mendapat sambutan dari pembaca sekalian.....

* Have a wonderful day everyone. Good luck!



SENARAI PESERTA (DIKEMASKINI PADA 5.30 P.M, 4/1/2019)

1. https://www.yayaazura.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
2. https://www.shikinrazali.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
3. https://ejulz.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
4. https://miziejusoh.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
5. https://anumkhairil.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
6. https://yea-slmn.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
7. https://aima-hassan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
8. https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
9. http://www.illyaleya.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
10. https://otomentaro.com/2019/01/03/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie/

11. https://wafaadlina.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
12. http://www.bajuwarnacoklat.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
13. http://www.ceritamak.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
14. https://kasihkuamani.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
15. https://pemudattbc.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
16. http://www.mialiana.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
17. https://www.ombakbergigi.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
18. https://jm2u.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
19. https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
20. http://www.mamapipie.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

21. https://darihatimissmulan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
22. https://thegreylinesbetween.blogspot.com/2019/01/blogwalking-bloglist-exchange-segment.html
23. http://www.sayidahnapisah.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
24. http://zzzyy.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
25. http://jombercontest.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
26. http://www.shalimaryusof.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
27. https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
28. https://belogsjm.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
29. https://stnrsyfh.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
30. https://www.asyiqin.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

Adakah anda seterusnya?

45 comments:

  1. yaya join ye..

    https://www.yayaazura.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  2. rasanya ada kot blog a.kie kt bloglist cik nor..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhh.. bestnya ada segmen ni. mia akan support nanti. book mark dulu..

    ReplyDelete
  4. wow kad raya... dh masuk tahun baru rasa cam dh nak raya lak bila abam kie sebut kad raya tu... dh msukkan abam kie dlm blog saya

    ReplyDelete
  5. In shaa Allah nt join. Abam Kie dh memang ada dlm bloglist. Hehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum, saya join dan support Abam Kie..

    https://www.shikinrazali.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. https://ejulz.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

      Delete
  8. pokcik join..

    https://miziejusoh.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  9. assalamaulaikum Abam Kie
    Selamat Tahun Baru 2019
    Saya join ya

    https://anumkhairil.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  10. Join :)

    https://yea-slmn.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  11. As salam abang kie
    Saya tumpang join yee

    https://aima-hassan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  12. saya join

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  13. Pagi lagi LeYa semangat join Segment Abam Kie... Ni ha link nya..hehe
    http://www.illyaleya.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  14. Otomen join

    https://otomentaro.com/2019/01/03/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie/

    ReplyDelete
  15. Done follow and join jugak

    https://wafaadlina.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  16. sy join..
    http://www.bajuwarnacoklat.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  17. nak jadi yang terakhir hahahha. draf laluh !

    ReplyDelete
  18. Salam Cikgu. Mak dah join!

    http://www.ceritamak.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  19. Sha joint
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Abam Kie..

    Naim join
    https://pemudattbc.blogspot.com/2018/12/segmen-bloglist-yeaslmn-2019-januari.html

    ReplyDelete
  21. mia joinnnnnn

    http://www.mialiana.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  22. om join :)

    https://www.ombakbergigi.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  23. insya allah sy akan join kelak. nk byr hutang2 BW dulu ;-)

    ReplyDelete
  24. nanti mama join ye. dah masukkan dlm draf dah

    ReplyDelete
  25. saya join

    https://jm2u.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    #jmbelog

    ReplyDelete
  26. datang nak bagi url yang betul hehe

    http://pemudattbc.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  27. saya join ya =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  28. Mama join ye Abam

    http://www.mamapipie.com/2019/01/giveaway-semakanonlinecom-di-mialianacom.html

    ReplyDelete
  29. join..

    https://darihatimissmulan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  30. salam abam kie! lama dah follow~ hehe myra join ea!

    https://thegreylinesbetween.blogspot.com/2019/01/blogwalking-bloglist-exchange-segment.html

    ReplyDelete
  31. join :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  32. Sori Abam tersalah link hihu

    http://www.mamapipie.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  33. http://zzzyy.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    Saya join

    ReplyDelete
  34. Saya join.

    http://jombercontest.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  35. Cikma join yea Abe Kie

    http://www.shalimaryusof.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  36. ABM join ya!

    https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  37. JOIN

    https://belogsjm.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum ,
    S.K. join ;
    https://stnrsyfh.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html
    Semoga murah rezeki :D

    ReplyDelete
  39. join
    https://www.asyiqin.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  40. https://www.cikash.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  41. join!

    https://aniesandyou.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  42. Mrs. A join

    https://mrsablogstori.blogspot.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete
  43. bismillah.
    aida join.
    da lama follow :)
    http://www.adianiez.com/2019/01/bloglist-exchange-segment-by-abam-kie.html

    ReplyDelete