Saturday, 20 January 2018

Giveaway #1 New Year 2018 by Cikyan


Assalamualaikum. Satu hari tu Cik Yan ajak Abam Kie join GA yg dia julung2 kali adakan. Mula2 tu rasa mcm x leh join sbb busy sgt dgn kerja sekolah. Maklumlah kan...sek baru je dibuka. Tapi semalam tengok GA ni masih belum tamat jadi terbuka hati abam kie nak join sama. Mana tahu ada rezeki kat sini kali ini. 

OKlah, Cik Yan suruh review sikit blog dia tu. Pada pendapat abam kie la, blog cik yan ni dah cukup baik. Entri2 yg dihasilan penuh bermaklumat dan menarik, tertarik, cik yan memang de bomb! Cuma ada 4 perkara yang abam kie nak beri cadangan. Jangan marah, ok?

1. Menu kat top navigation bar tu sebaik2nya buat sebaris je. Kalau buat 2 baris nampak janggal. Tengok contoh kat blog abam kie tu. 

2. Kalau boleh, tak usahlah letak cbox atau chatbox kerana ia x mesra SEO. 

3. Saiz font tu kalau boleh besarkan sikit. Almaklumlah, buat pembaca yg di usia nak masuk 45 ni mata dah x berapa nampak. Boleh lihat contoh di blog www.sisgee.com atau cikash.blogspot.com

4. Jika tak keberatan jomlah bertukar2 link dgn abam kie. Blog abam kie ialah www.zukidin.com. In Shaa Allah, dgn cara ini dpt meningkatkan traffik sesama kita.

Selain daripada itu Cik Yan minta abam kie nyatakan azam tahun baharu 2018. Baiklah azam2 tahun baharu tersebut ialah:

1. Nak lebih kerap bersolat jemaah di majid.
2. Nak baca Al Quran setiap hari.
3. Nak kumpul duit secukupnya untuk ke Makkah.

Rasanya itu sahaja bebelan abam kie setakat ini. Semoga abam kie mendapat hadiah tu nanti. In Shaa Allah. Jika kwn2 nak join GA Cikyan, klik je banner kat atas tu ye? Good luck to all of us!

18 comments:

  1. All the best abam kie!!! 💪💪

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, semoga termakbul azam Abam Kie tu ya.

    ReplyDelete
  3. Cikgu memang supportive..alhamdulillah..moga ada rezeki untuk Cikgu..😊

    ReplyDelete
  4. good luck abam. jemputlah join GA mama juga

    ReplyDelete
  5. semoga berjaya dan semoga tercapai azam cikgu =)

    ReplyDelete
  6. good luck...semoga tercapai azam2 tu..in shaa Allah, semoga dipermudah Allah SWT..

    ReplyDelete
  7. goodluck....lamanya rabia tak join ga kt blog.

    ReplyDelete
  8. All the best...rajin abe kie join ga..meh la join top komentator blog SA

    ReplyDelete
  9. wahh thanks abam kie sbb sudi join.. thanks utk semua idea penambahbaikan.. hihi..

    good luck utk semua azam tahun baru.. semoga dipermudahkan lah semuanya..

    ReplyDelete
  10. singgah sini dari giveaway cikyan :D goodluck ye. hehe. jemput singgah: http://zaza96.blogspot.my/2018/01/giveaway-1-new-year-2018-by-cikyan.html

    ReplyDelete
  11. Aamiin..semoga azam tahun baru ni tercapai
    https://herlittlehome.blogspot.my/

    ReplyDelete