Wednesday, 1 March 2017

Sesi blogwalking dan following yang terakhir




Pada hujung minggu lepas abam kie ada banyak masa free jadi abam kie pun membuat ops blogwalking dan following secara besar2an. Senarai blog tu abam kie ambik daripada bloglist sdra HH. Oppss! Ada dekat 149 blog tapi 30 peratus sudah abam kie follow rupa2nya. Jadi dengan gigihnya abam kie jelajah dari blog ke blog dan follow mereka mana yang patut. Selepas tamat ops BW dan F (BWF) maka abam kie cuma tunggu response drp mrka sama ada nak follow back atau buat derk aje.

Dalam banyak2 tu x sampai 10 org pun follow back. X apa la. Abam Kie pasrah aje. Dah bukan rezeki nak promosi blog dan menarik minat org berkunjung dan folo blog kita.  Jadi mulai dari tika dan saat ini (mcm lagu kumpulan Medicine plak) abam kie nak berhenti drp BWF ni sebab tak mendtgkan pulangan yang diharapkan. Cukuplah abam kie menghasilkan entri2 yg menarik dan dapat menarik minat pembaca dan pengikut sedia ada untuk membaca n menulis komen. Alhamdulillah, setiap entri yg abam kie siarkan pasti mendapat beberapa komen   yg positif. Biarlah sedikit asalkan ada. Betul kan?

Tengoklah, kalau ada blog2 yg menarik tu mungkin abam kie akan follow mereka. Cuma bab BWF besar-besaran tu mungkin tidak ada lagi. Tapi apa yg pasti sesiapa yg follow abam kie memang abam kie akan follow him/her back! Prinsip abam kie: Org berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa.

Baiklah, itu aje luahan hati abam kie pada kali ini. Mohon maaf kepada sesiapa yg terasa.

19 comments:

  1. wahhh... rajinnya abam kie...

    ReplyDelete
  2. selamat pagi
    singgah pagi rabu
    lama rasanya anum x blogwlaking
    bz sangat2 la skrg

    ReplyDelete
  3. Hihi... biasalah abam kie, orang sombong nak wat camne kan... mohon abam kie teruskan perjuangan... saya sokong abam kie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kawan-kawan blogger kita tak sombong kan tuan Azlan 😀

      Delete
  4. betul tu, org berbudi kita berbahasa tapi kdg2 blog depa takde link, tak boleh nk follow back..frust kan bila tkde reply, bukannya susah nak follow back..cheer up!!

    ReplyDelete
  5. Kalau tenguk list, dah menjangkau 4 angka followers cikgu.
    Kira hebat sangat dah tu.

    ReplyDelete
  6. biasalah tu kan. awal2 berblogging aje rajin follow back huhuhu. tapi tak semua bloggers (lama dan baru) macam tu hehe.

    ReplyDelete
  7. Tak mengapa Cikgu AK..kalau yang Cikgu follow tu mereka tak follow semula blog Cikgu..insyaAllah ada blogger lain yang follow blog Cikgu..mungkin rezeki PV meningkat luar jangka...ameen...

    ReplyDelete
  8. macam merajuk jer bunyinya cikgu...tapi follower cikgu ramai jugak tu...

    ReplyDelete
  9. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss...

    ReplyDelete
  10. Sangat setuju dengan prinsip abam kie: Org berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. :)

    ReplyDelete
  11. kadang-kadang tak larat betul nak bw tapi dek kerana memikirkan rakan2 blogger, gagahkan juga diri. betul tak abam kie? itulah pengorbanan dalam dunia blogger :D

    ReplyDelete
  12. hahaha ,sabarlah abam kie . mungkin mereka tak sempat nak follow back lagi mungkin ?

    ReplyDelete
  13. rajin n tabah tul abam kie bw... sori abam kie sy ni kdg2 x sempat nak jengah semua blog... :)

    ReplyDelete
  14. Sabarlah abam Kie, kadang-kadang ada yang berpendapat dia boleh hidup sorang sorang tak perlukan kawan dalam berblogging ni.

    Yang penting kami semua sokong Abam Kie! hihihi

    ReplyDelete

Thanks for your comment and please come again.